NEW EUROPE RAILWAY HERITAGE TRUST

The New Europe Railway Heritage Trust (“NERHT”) je nevladina organizacija osnovana 1999 sa ciljem pomaganja železničkim muzejima i projektima zaštite železničke istorije u bivšim zemljama komunističkog bloka u istočnoj Evropi. NERHT je registrovan po zakonima Engleske kao neprofitna organizacija.

NERHT posreduje između onih koji se bave projektima zaštite u Evropi i van nje. NERHT sarađuje sa FEDECRAIL-om. FEDECRAIL je prepoznat od strane Evropske Unije i njihovih vlada kao organizacija koja podstiče i predstavlja projekte zaštite železnice širom Evrope.

NERHT ne dobija novčana sredstva od Evropske Unije niti od ostalih javnih fondova , već se financira isključivo privatnim donacijama. Naša uloga je da stvorimo veze između Istoka i Zapada i da imamo savetodavnu ulogu.

NERHT vodi komitet volontera koji nisu plaćeni. Oni održavaju i organizuju panele eksperata sastavljenih od železničkih eksperata, kustosa muzeja i ostalih stručnjaka koji su u mogućnosti da posećuju zemlje Istočne Evrope i daju savete oko projekata zaštite. Naši konsultanti svoje usluge ne naplaćuju.

Za detaljnije informacije molimo kontaktirajte:

sandgw@hotmail.com

 

Naše aktivnosti uključuju:

 


HOME