ÚJ EURÓPAI VASÚTI ÖRÖKSÉGVÉDELMI TÁRSASÁG

Az Új Európai Vasúti Örökségvédelmi Társaság ("NERHT") egy önkéntes szervezet, melyet 1999-ben alapítottak a korábbi kommunista országok vasúti múzeumainak támogatása, valamint vasúti muemlékeinek a megorzése céljából. A NERHT az angol jogrend szerint jótékonysági szervezetként van bejegyezve.

A NERHT Európa szerte és azonkívül is rendelkezik vasútvédelmi összeköttetésekkel. A NERHT szoros munkakapcsolatban áll a Fedecrail-¬vel, mely az Európai Vasúti Múzeumok és Turisztikai Vasútak Szövetsége. A Fedecrail-t az Európai Unió, és a nemzeti kormányok is elismerik, mint az európai vasútak megorzését képviselo testületet.

A NERHT nem kap pénzbeli támogatást sem az Európai Uniótól, sem egyéb hatóságoktól, teljes mértékben magánadományokból van finanszírozva. Nem célja pénzügyi alapokat létrehozni muemlékvédelmi célokra. Ezzel szemben szerepünk az, hogy kapcsolatokat építsünk ki Kelet és Nyugat között és szaktanácsokat adjunk.

A NERHT-et fizetetlen önkéntesek bizottsága igazgatja. Gondoskodik egy szakértoi csoportról, melyben vannak hivatásos vasutasok, múzeumi kurátorok éppúgy, mint egyéb szakemberek, akik el tudnak látogatni Kelet-¬Európába, hogy képesek legyenek minden szempontból tanácsokat adni a vasútak megorzése érdekében. Szakértoink semmiféle díjat nem fogadnak el szolgáltatásaikért.

További információkért kérjük, keresse:

New Europe Railway Heritage Trust

sandgw@hotmail.com

 

TEVÉKENYSÉGEINK AZ ALÁBBIAK:

 


HOME