ZAKLADA ZA ŽELJEZNIČKO NASLJEĐE NOVE EUROPE

Zaklada za željezničko nasljeđe nove Europe (The New Europe Railway Heritage Trust -„NERHT“) je dobrovoljna organizacija utemeljena 1999., koja podržava željezničke muzeje i očuvanje željezničkog nasljeđa u bivšim komunističkim državama. Zaklada NERHT je registrirana u skladu sa zakonima Engleske kao dobrotvorna organizacija.

Zaklada NERHT je povezana sa subjektima koji se bave očuvanjem željeznice diljem Europe i šire, ostvaruje blisku suradnju s Fedecrailom, Europskim udruženjem željezničkih muzeja i željeznica u turističke svrhe. Fedecrail je priznala Europska unija i nacionalne vlade kao tijelo koje predstavlja očuvanje željeznica diljem Europe.

NERHT ne dobiva sredstva iz Europske unije ili drugih javnih tijela te se financira u potpunosti privatnim donacijama. Cilj NERHT-a nije sakupljanje sredstva za programe očuvanja. Umjesto toga, naša je uloga uspostaviti veze između istoka i zapada i pružati savjetovanje.

NERHT-om upravlja odbor neplaćenih dobrovoljaca. Održava se panel stručnjaka koji se sastoji od stručnih željezničara, kustosa muzeja i drugih specijalista koji mogu posjetiti istočnu Europu i pružiti savjete o svim aspektima očuvanja željeznice. Naši savjetodavci ne naplaćuju svoje usluge.

Za dodatne informacije obratite se:

New Europe Railway Heritage Trust - Zaklada za europsko nasljeđe nove Europe

sandgw@hotmail.com

 

NAŠE AKTIVNOSTI UKLJUČUJU SLJEDEĆE:

 


HOME